Dizel partikül filtre (DPF) - Sayfa 3

Reklam Verin Reklam Verin
Reklam Verin Reklam Verin
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 4.5/5 - 2 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dizel partikül filtre (DPF)
#21
Aynen öyle hız saatinde hızı bile değiştirmeyecek kadar hassas olanların fark edebileceği şekilde oluyor.

SM-A520F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Cevapla
Beğenenler:
#22
(05-09-2018, Saat: 22:01)rsttbk yazdı: Arkadaşlar, DPF temizlik ışığı yanmadan benim filtre gümledi. Yolda kaldım ... Sonrasında çıkan parçalara baktığımda tamamen kurum olduğunu gördüm. ..

Selam sonrasında ne yaptınız? Benimki de dolmuş durumda ve araç temizleyemiyor artık servise kaldı işimiz
Cevapla
Beğenenler:
#23
Arkadaşlar bu kilometrelerde normalde DPF tıkanmaz.Bazı arkadaşlar galiba tasarrufu etmek için sürekli düşük devir kullanıyor bu yüzden DPF çabuk kurum bağlıyor.Hele ki kışın düşük devir kullanılırsa neredeyse ayda bir temizlik yapıyor.Arada motor sıcakken 3 bin devire kadar basın kurumlar temizlensin.Normal kullanımda da 1800-2000 devir altına düşmemeye çalışın.
Cevapla
Beğenenler:
#24
(12-09-2018, Saat: 02:11)KASPINARLI yazdı: Arkadaşlar bu kilometrelerde normalde DPF tıkanmaz.Bazı arkadaşlar galiba tasarrufu etmek için sürekli düşük devir kullanıyor bu yüzden DPF çabuk kurum bağlıyor.Hele ki kışın düşük devir kullanılırsa neredeyse ayda bir temizlik yapıyor.Arada motor sıcakken 3 bin devire kadar basın kurumlar temizlensin.Normal kullanımda da 1800-2000 devir altına düşmemeye çalışın.
Aynen katılıyorum. Mümkünse 2000 devirin altında kullanılmamalı. Vites yükseltimini 2500 devir ve sonrasında atmak lazım. Tasarruf edeceğiz derken bunlar başımıza geliyor.

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Cevapla
Beğenenler:
#25
DPF tıkanması kmden bağımsız bir durumdur. Soğuk motor ile kısa mesafeler ve kalitesiz yakıt ile 100km de tıkanabilir. Sürekli uzun yolda kullanım varsa 100 bin km de tıkanmayabilir. Bir keresinde DPF ile ilgili sürekli tam doğru olmayan şeyler söyleniyor. Aslında dizelin yapısı gereği içinde partiküller var. Bu partiküller yandıktan sonra dışarı atılmıyor da bu filtrede tutuluyor. Yani kötü yakıt ve soğuk motor ile kısa mesafede anında tıkanır. Aracın devirli kullanması patlamayı artırır patlama artarsa vibrasyon artar bu vibrasyon motor takozlarını yorar. Ayrıca bu artan vibrasyona rağmen max tork alınmaz. Max tork yoksa max itiş sağlanmaz tüketim artar, emisyon artar. Aracımı sürekli Eco modunda 1750-2000 devir bandında kullanırım sadece 1 kere DPF lambası yandı araç 32 bin km de. Eğer fabrika dahi eco modunu 1750-2000 devir bandında vites geçişine göre ayarlamışsa bunun neden olduğu sorgulanmalıdır.

Burada yüksek devire çıkmaktaki amaç aracın egzoz sisteminin ısısını artırarak 600 derece örneğin bu partiküllerin yakılmasıdır. Bunu sürekli 3000 devirde gezerek yapmak eğer kısa mesafeli sürüşlerde ise yine fayda sağlamayacaktır. Ayrıca motor ilk çalışıp da motor suyu sıcaklığı yükselene kadar kesinlikle yüksek devirde kullanılmamalıdr.

DPF için tek yapılması gereken sürüş güzergahınızı ve süresini dikkate alarak 15-20 dk 4 vites 60 km hızda ayda 1 kere sürmeniz kafidir. Burada hem egzoz sıcaklığı artırılır hemde süre uzun tutularak bu partiküller yakılır. Eğer zamanı ayarlamakta zorluk çekiyorsanız DPF lambası yandığında da bunu yapabilirsiniz. Zaten DPF lambası yandığında sistem otomatikmen egzoz sıcaklığını arttırmış temizleme işlemi başlamıştır. Burada yapılması gereken kontağı kapatmamak.
Cevapla
Beğenenler:
#26
1.6 dizel, 31500km. çok hızlı yada çok devirli kullanmam normal hız ve devirlerde kullanırım. Hiç yanmadı kendi kendine tedavi ediyor herhalde
Cevapla
Beğenenler:
#27
aracımı genelde şehir içi kullanırım günde yaklaşık 10 km kadar, ben de çok memnun değilim bu durumdan aracımı yorduğumu düşünüyorum kısa mesafenin ama yapacak bir şey yok, bundan dolayı 4-5 sefer dpf temizliği yaşadım, en sonuncusu salı akşamı oldu, işten çıkıp marşa bastığımda dpf uyarısı verdi araç, eve kadar geldim yaklaşık 5 km, evin önünde de yaklaşık 10 dk rölantide çalıştıktan sonra bitirdi işlemi, dpf işlemi yaparken araç devirli çalışıyordu, bittikten sonra normal devrine indi, @baba_yaga nın dediği çok doğru, ayda bir sefer aracı çevre yoluna çıkartıp egzos ısısını yükseltmek gerekiyor, bu şekilde yapılan DPF temizliği çok daha iyi oluyor.
Cevapla
Beğenenler:
#28
Merhaba Arkadaşlar, DPF ile 2010 yılında Punto Evo aracım ile tanıştım emin olun servis bile tam olarak nasıl çalıştığını bilmiyordu. Siz nasıl kullanırsanız kullanın araç belli bir aralıkta temizlik yapıyor (uyarı lambası yakmadan). Kış ayında hava -5 derece sakin sürmeme rağmen radyatör fanı çalışıyordu bunun için sevise bile gittim ama anlamadılar, kışın -5 derece radyatör fanı çalışır mı? evet temizlik sırasında çalışıyormuş. bazı arkadaşlar yüksek devir kullanın diyor kesinlikle yanlış hatta ben yüksek devir kullandığımda filtre daha çabuk tıkandığını ve aracın daha erken rejenarasyona girdiğini gördüm. siz yüksek devir kullanınca o filtre temizlenmiyor ama filtre temizleme işlemi sırasında kullanın Smile .

Araç filtre temizleme işlemini yapmak için motora normalden daha fazla yakıt göndererek eksoz sıcaklığını arttırıyor böylelikle filtre içinde bulunan partiküller yanarak eksozdan atılıyor.
Cevapla
Beğenenler:
#29
(27-10-2019, Saat: 10:34)asnote yazdı: Merhaba Arkadaşlar, DPF ile 2010 yılında Punto Evo aracım ile tanıştım emin olun servis bile tam olarak nasıl çalıştığını bilmiyordu. Siz nasıl kullanırsanız kullanın araç belli bir aralıkta temizlik yapıyor (uyarı lambası yakmadan). Kış ayında hava -5 derece sakin sürmeme rağmen radyatör fanı çalışıyordu bunun için sevise bile gittim ama anlamadılar, kışın -5 derece radyatör fanı çalışır mı? evet temizlik sırasında çalışıyormuş. bazı arkadaşlar yüksek devir kullanın diyor kesinlikle yanlış hatta ben yüksek devir kullandığımda filtre daha çabuk tıkandığını ve aracın daha erken rejenarasyona girdiğini gördüm. siz yüksek devir kullanınca o filtre temizlenmiyor ama filtre temizleme işlemi sırasında kullanın Smile .

Araç filtre temizleme işlemini yapmak için motora normalden daha fazla yakıt göndererek eksoz sıcaklığını arttırıyor böylelikle filtre içinde bulunan partiküller yanarak eksozdan atılıyor.

Selamlar, yazınızda boşluklar var gibime geliyor. örneğin motora daha fazla yakıt gidince ne oluyor? egsoz sıcaklığı nasıl artıyor? yüksek devirde kullandığınız zaman partükül yanma sıcaklığı olan 600 derecelere egsoz sıcaklığı çıkamıyormu? rejenerasyon esnasında neden yüksek devir kullanmak işe yarıyorda normal zamanlarda işe yaramıyor? Bence detaylı teknik bilgi içeren cevaplar lazım bu sorulara.  mesele sıfır linea 1.6 mj vardı benim. arasıra mutlaka 5 dakika civarı yüksek devirlerde kullanırım. ilk rejenerasyon uyarısını 50.000 km civarında verdi. oysa daha 18.000 kmde rejenerasyon uyarısı alan arkadaşlar vardı. 

Bence bilgilerinizi tekrar kontrol edin.
Cevapla
Beğenenler:
#30
Ortalama 400kmde bir dpf devreye giriyor, daha önce courierim 30bin km kullandım 2-3kez ancak devreye girmişti, ya egea çok hassas ya da farklı birşey var gibi geliyor.
Cevapla
Beğenenler:

Anahtar Kelimeler

Dizel partikül filtre (DPF), Dizel partikül filtre (DPF) İncelemesi, Dizel partikül filtre (DPF) Videosu, Dizel partikül filtre (DPF) Online izle, Dizel partikül filtre (DPF) Fotoğrafı, Dizel partikül filtre (DPF) Yorumu, Dizel partikül filtre (DPF) Hakkında, Dizel partikül filtre (DPF) Nedir, Dizel partikül filtre (DPF) Açıklaması, Dizel partikül filtre (DPF) Oyunu, Dizel partikül filtre (DPF) Fiyatı


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Fiat Egea Dizel Motor Seçenekleri EgeaClub 4 8,690 27-11-2015, Saat: 17:58
Son Yorum: EgeaClub
  Fiat Egea Dizel İçin Motor Yağı EgeaClub 0 7,132 02-11-2015, Saat: 21:56
Son Yorum: EgeaClub

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi