26-08-2016, Saat: 14:57
Şimdi Egea aldım. Henüz Egea'da başlamadı. Henüz 1800km deyim. ama azar azar başlıyor gibi geliyor sanki.
Asıl bahsetmek istediğim konu ise, bu problem Egea'nın kitabında karşıma çıktı. Start&Stop ile ilgili bölümde bu konuda uyarı var. Havanın çok sıcak olduğu zamanlarda ve klimanın yoğun çalıştığı zamanlarda motorun durması nem kokusuna neden olabilir. Böyle zamanlarda start&stop u devre dişi bırakın yazıyor.
Benim bu yazıdan çıkardığım sonuç bu problemin önüne geçilemez bir konu olduğu yönünde oldu. Bu yazıyı gördükten sonra.
Tahminimce söyle oluyor:
Klima çalışınca tüm hava kanalları buz gibi soğuyor. Sonra klimayı kapatınca içerideki nem kanallarda yoğusmaya başlıyor ve nem kokusu geliyor. Ancak bir süre boyunca klima kapalı kullanmaya devam edince kanallar tekrar ısınıyor ve oradaki nem kuruyor.
Bu kokunun engellenmesi mümkün değil gibi geldi bana?? Yöntemini bulursanız tabi çok sevinirim.
Ben araç durmadan klimayı kapatmiyorum bu nedenle. Ancak camları tam olarak açıp hava alabileceksem klimayı kapatıyorum.
Zaten otomatik klima Eger Auto da çalıştırırsanız yaz/kıs kompresöru hep açık tutuyor (AC ışığı hiç sönmüyor)
Sent from my iPhone using Tapatalk