12-04-2016, Saat: 17:25
(12-04-2016, Saat: 16:29)msi yazdı: arkadaşlar merhaba aracı aldığımda lastik basınçları 4 tekerinde farklıydı fakat hiç uyarı vermedi.Daha sonra hepsini aynı yapıp resetledim. Pazar günüde lastiğe vida girmesinden dolayı lastiği tamir ettirdim.Lastikçiye araçta lastik basınç sensörü var dedim oda baktı hiçbir şey göremedi.Çamurluğun arkasındadır dedi biraz baktım ama göremedim sensör filan.Çocuk olduğundan yanımda kaç hava bastı onuda göremedim.O şekilde kullanmama rağmen sensör herhangi bir uyarı vermedi.Bu arada lastikçi yalnış supap kapağı takmış eve gelince fark ettim ona rağmen uyarı vermedi.Tekrar gidip kendi subabını alıp taktım.Sizce bunun için servise gitmeme gerek var mı yada nasıl çalışıyor bu sistem bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Lastik Basınç Göstergesi ve Lastik Arıza Göstergesinin birbirinden tamamen farklı olduğunu düşünüyorum.
Hani Lastik basınç göstergesi özelliğine sahip olan araçlar sadece lastik havalarının belli bir seviye altına düştüğünde uyarı verir. Daha önce böyle bir bilgi almıştım.
Fakat Lastik Arıza Göstergesine sahip olan araçlar lastiğe giren çivi vida gibi nesnelerinde uyarısını veriyor diye biliyorum.
Egea'da yanılmıyorsam arıza göstergesi yok sadece basınç göstergesi var diye biliyorum.
Yanlışım varsa affola
iyi forumlar