22-08-2024, Saat: 08:07
(31-01-2024, Saat: 15:39)keremkarakaya yazdı:(27-01-2024, Saat: 17:32)yilmazkalcin yazdı: Merhaba arkadaşlar
Geçen ay 2019 model urban plus alarak aranıza katıldım
Araç 102 bin km de
Şu an araçta önler kışlık lastik arkalar yaz lastik takılı
Aracı günlük işe gidip gelirken kullanıyorum
2.5 gidiş 2.5 geliş toplamda günlük 5 km yol yapıyorum
Aracın yakıt tüketimi çok yüksek öyleki 8-10 lt leri gösteriyor ekranda
Sebebi çok kısa mesafe kullanmam mı acaba
Arada 5-10 km kadar da kullanımlarım oluyor ama o zamanda en düşük 7 lt gördüm ekranda
Yüksek tüketim olmasının sebeni nedir acaba
Normal.
Motorun ısınması diyen arkadaşa katılmıyorum, motorun ısınmasıyla çok az bir ilgisi var.
Tamamen aracın tam olarak performans elde etmeden kontağın kapanması ve açılması. 10km için dizel araç alınmaz. Benzinli araç almanız sizin için daha verimli olacaktı.
Ben günde ortalama 100 kilometre yapıyorum. İş yeri ve ev arası toplam 50 kilometre. Benim yakıt ortalamam 4.2-5.0 arası değişiyor. Ben de 10 kilometre kullanım sağladığımda ortalamam 8 litreye çıkıyor.
Eğer 10 kilometrelik mesafede düzgün hızlara ve performanslara çıkamıyorsanız yakıt yakamamaktan enjektörleri, akışmetreyi bozabilir; mekanik aksamın kurum bağlamasına sebep olursunuz.
hocam akış metreyi bozarsınız derken nasıl yani açıklar mısın? bende de hava akış metre hatası verdi de... 1.3 egea aracı nadiren kullanıyordum. detayını merak ettim.