04-08-2020, Saat: 12:55
(02-08-2020, Saat: 12:05)Ergün Ekinci yazdı:(10-03-2020, Saat: 14:13)Murat_79 yazdı: 1.6 Multijet DCT için en uygun motor yağı hangisidir? Opar olmayacağı kesin ama Motul, Selenia, Liqui Moly veya başka bir yağ mı?
Ayrıca servis geçen yıl Opar harici yağ konulursa garanti kapsamı dışında kalacağını belirtmişti. Ama kullanım kılavuzunda daha düşük kaliteli yağ kullanımında garanti kapsamına girmez yazıyor. Bununla ilgili sorun yaşayan oldu mu?
Not: Bazı sayfalarda konusu geçmiş ancak net olarak bulamadığım için yeni konu açtım.
Merhabalar
öncelikle iyi bayramlar
Araçlarda servisin ve kullanma kılavuzunda yazan yağ konulmalıdır.Yetkili servise selenia yağ koyacaktır.Servisde bakımı yaptırdım.Selenia yağ koydular.Garantili araçlarda yağ değişimi başka bi yerde ve fabrikanın ön gördüğü yağın dışında yağ konulursa garanti dışına çıkarırlar.Garantisi bitmesine rağmen yetkili servis tercihimdir.Karar tabikide sizindir.Keyfili sürüşler dilerim.
Kullanma kılavuzunda Opar yazmıyor ama servisler (Koç'tan dolayı) Opar koyuyorlar. Servise sorduğumda getirsen de biz koyamayız, başka yağ konulursa da garanti dışında kalır demişlerdi. Ben yine Opar koydurdum. Ama anladığım kadarıyla servislerin inisiyatifine kalmış bir durum.
Size de iyi bayramlar...