22-05-2020, Saat: 14:35
(22-05-2020, Saat: 14:27)Soner ŞEN yazdı:Yağdan dolayı bir sıkıntı olursa garanti devre dışı kalır diye bir belge imzalatıyorlar. Ama her servis imzalatmiyor. 4 litrelik Opar yağı Faturaya 300-350 TL yazan servis başka yağ getirmenize izin vermesi beklenemez.(21-05-2020, Saat: 17:06)Livaneli yazdı: Şu 1.4 lerdeki yağ eksiltme konusunda forumdaki eski konuları incelemenizi tavsiye ediyorum. Artık buraya üyelerin aynı konuyu açmasından sıkıldım. Çünkü internette ve forumda çok fazla bilgi kirliliği ve aracın değerinin düşmesi söz konusu oluyor. Kısaca sakın servisteki kasapların lafıyla hareket etmeyin. Aracınızda hiçbir problem yok.Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum. Sadece araç garantili olduğu için mecburen servise gitmek durumundayım. Opar dışında başka yağ koyun deme hakkımız varmı ?
https://www.youtube.com/watch?v=j0Wz4FrMDIY bu videoda da neden yağın eksildiği açıklanmış. Tek yapmanız gereken 5w40 API/SN CF ACEA C3 Sertifikasyonu ve Fiat 9.55535-S2 motor kodu gereksinimini taşıyan bir yağ kullanmanız. Bu özellikleri taşıyan benim bildiğim sadece 2 adet yağ markası var. Birisi Selenia 5w-40 diğeri ise Shell Helix HX-7 ECT. (Shellin ECT olmasına dikkat edelim. Üzerinde yazar) Bunların haricinde kullanacağınız yağlar illaki eksiltme yapar ki servisin koyduğu Opar yağ eksiltme değil sanki boşaltma yapıyor
CASPER_VIA_M3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi