15-04-2019, Saat: 12:20
(06-02-2019, Saat: 14:59)SercanEmre yazdı: Merhabalar arkadaşlar,Emre Bey merhabalar 1.6 e torg 2016 model lpgli 15 binde aracım var bakımlarını yapmak istiyorum ünlü otodan bakım için ürünleri sipariş verdim yağ olarak petronas selenia 5w30 tavsiye ettiler önerir misiniz ve şanzıman yağını degistirmek gerekir mi 2 yılda bir yazmışsınız fakat km düşük diye danışmak istedim
Bugün 1.6 E-torq Benzin/LPG urban sedan aracımın 3. bakımını 28. ayda 58000kmde yaptırmış bulunuyorum. Motor yağı olarak Motul 8100 Eco-Clean 0w30, şanzıman yağı olarak da AW-1 standardını karşılayan Motul ATF 6 kullandım.
Arabalarımızda aisin-warner üretimi TF-72SC (AWF6F25) model şanzıman kullanılmaktadır. klasik tork konvertörlü 6 ileri yapıya sahip şanzımanızın sağlıklı çalışması için, tork konvertörlü şanzımanların canı olan şanzıman yağı değişim periyoduna üretici 2 yılda 1 veya 100000kmde 1 demiştir.Ancak şanzıman yağına bir çok usta ellenmez edilmez der. Külliyen yalan ya bilmiyordur ya da uğraşmak istemiyordur. Neden bunu dediğimi fotoğraflardan görebilirsiniz. Otomatik vites araçlar için özellikle tork konvertörlü tam otomatik araçlar için şanzıman yağı çok önemlidir. İhmale gelmez. Bundan 3-5 ay önce sadece tork konvertörü için 12000TL fiyat vermişlerdi. komple şanzıman kaç paradır sormaya cesaret edemedim
SM-C9000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi