Yorumları: 1,151
Konuları: 34
Teşekkür Puanı:
32
Yaşadığı Yer: Belirtilmemiş
Araç Bilgileri: 1.6 Multijet E6 120 HP 6 İleri Dct-Otomatik Lounge Plus (StationWagon)
Araç Km Bilgisi: -
Beğenenler: 0
4 Mesajına 3 beğeni geldi.
04-02-2019, Saat: 09:17
(Son Düzenleme: 04-02-2019, Saat: 09:18, Düzenleyen: baba_yaga.)
Bravo ve Linea da kullanılan 1,6 Dizel Multijet Euro 5 motor ile Egealar da kullanılan 1,6 Dizel Euro 6 Multijet 2 motor arasında bir hayli fark var. Hem sessiz ve çabuk ısınıyor hemde tüketim yönünden biraz daha tutumlu. Yani selefine göre tutumlu iken rakiplerine göre tutumlu bir dizel sayılmaz. Hiç dikkat edilmeden (orta agrasif bir sürüş) ile rakipleri arasında 1-1,5 lt kadar fazla tüketim elde edebilirsiniz.
Multijet motor da sürüş tarzı çok önemli. Sürüş tarzınızı değiştirdiğiniz de bir 1-1,2 lt kadar tüketimi düşürebiliyorsunuz. Sabah ilk marş basıldığında hareket edilmeden 2-3 dk çalıştırılmalı. DCT için E modunda kullanılmalı ve gaza kademeli bir şekilde basılmalı. Araç sürekli max devir aralığında kalmalı. Böylelikle motor ve şanzumana fazla yük binmemiş olur. Araç belli km bu kullanımdan sonra değerlerini adapte edecektir.
Başlarda biraz sabır ve alışkanlık isteyen bir durum.
Şehir içi 35km/h hızda 7,1lt yakıt tüketimi gerçekleştiriyordum.
Uzun zamandır yukarıdaki kullanım ile aynı güzergah da aynı şartlarda ve aynı hızda 5,9 lt ortalama tüketim elde ediyorum.