*Bunlardan biri ve en önemlisi de araçta ADAS sistemi olmasına rağmen aynalarda dışbükey yok. Hadi kör nokta asistanını geçtim bari dış bükey konarak kör nokta da kalan araçları görebilsek. Çoğunlukla burada sıkıntı yaşıyorum.
*Klima/kalorifer sisteminde hem yukarı hemde orta ayar düğmesini aynı anda aktif yapamıyorsunuz. Tamam sistem sorunsuz kompakt tasarlanmış ama bu yönlendirme ayar kombinasyonu olmalıydı bu da tek klepe moturuna göre dizayn edilmesinden kaynaklı. Aşırı sıcaklarda ve güneş tam tepe de yada karşıdan vuruluyorsa bu kombinasyon kesinlikle en iyi iklimlendirmeyi sağlıyor.
*Yeni Ford Focus/A serisinde artık arka kısım torsiyonlu. Bu segmentte artık bağımsız çok kollu süspansiyon sistemi hayal oldu. SW arka kısımın daha uzun olması ve daha ağır olması sebebiyle bazen zıplama hissediyorum. Arka kısımın torsiyon olması SW için pek yeterli gelmiyor. Söylemim sadece SW içindir.
*Camların otomatik açılıp kapanmaması bazen can sıkıcı oluyor ancak yukarıdakiler kadar beni rahatsız etmiyor.
2,5 sene boyunca kullanıp deneyimlediğim keşke olsaydı dediğim konular bunlar.