Piyasada çok çok uygun malzemelerde var bunlardan bazısı su yalıtım ve ısı yalıtım malzemesi ki bunlar ile en ufak bir iyileşme sağlanamaz. Kısacası kanser hastasına antibiyotik vermekten öteye geçmeyen herkesçe doğru bilinen ama temelinde yanlış ve bilinçsiz uygulamalardır.
TEROSON SP100-200-300 OEM ürünlerdir. Yani Fabrikaların kullandığı ürünlerdir. Gerçi bu SP300 bile geride kaldı artık yeni teknoloji LASD dır. Liquid Applied Sound Deadener. Tamamen robotik bir uygulamadır. Ancak bu malzemenin SP300 den çok farkı yoktur. WÜRTH bile fabrikalara ürün satamaz. O dahi bu malzemelerden üretiyor ki kalitesine baktığımda 2-3 tık aşağıda kalıyor.
Başka bir uygulama daha yaptım hafta sonu. ANKASES diye bir firma var Ostim -Batıkent arasında kendilerinden rica edip 1 cm 180 dansitelik bondex sünger istemiştim. Onlarda getirtmişler. Arka koltuk altına 2000 dansite ses bariyeri üstüne 1 cm bondex koydum. Çok başarılı oldu. Cep telefonumdan bir şarkı açarak uygulama öncesi koltuk altına koydum ses bariz geliyordu aynı uygulamayı yalıtımdan sonra yaptığımda en ufak bir müzik sesi yoktu. Maliyeti düşük bir uygulama öneririm herkese.