Yorumları: 450
Konuları: 7
Teşekkür Puanı:
7
Yaşadığı Yer: (41) Kocaeli
Araç Bilgileri: Henüz Egeam Yok
Araç Km Bilgisi: 5555
Plaka: 16 V 2958
Beğenenler: 0
20 Mesajına 9 beğeni geldi.
bu söylenen fiyata işçilik dahil mi?
bayiden bayiye fiyat değişir mi?
UJIJU
Yorumları: 348
Konuları: 8
Teşekkür Puanı:
4
Yaşadığı Yer: (34) İstanbul Anadolu
Araç Bilgileri: 1.6 Multijet E6 120 HP 6 İleri Dct-Otomatik Lounge Plus (StationWagon)
2 Mesajına 1 beğeni geldi.
Hiç işe yaramıyor , boşuna para vermeyin arkadaşlar.... benden söylemesi...
Yorumları: 1,768
Konuları: 552
Teşekkür Puanı:
27
Yaşadığı Yer: Belirtilmemiş
Araç Bilgileri: 1.6 Multijet E6 120 HP 6 İleri Manuel Lounge Plus (Hatchback)
Araç Model Yılı: 2016
Araç Km Bilgisi: 60000
Beğenenler: 118
107 Mesajına 50 beğeni geldi.
Yorumları: 473
Konuları: 2
Teşekkür Puanı:
10
Araç Bilgileri: 1.6 Multijet E6 120 HP 6 İleri Manuel Lounge (Sedan)
35 Mesajına 10 beğeni geldi.
Önce bir konuya değineyim;bunun motor sesine faydası olmaz.Sadece yol sesine faydası olur.İzolasyon işe yaramaz demeyelim de yapan usta işi bilmemiş diyelim.Hiç işe yaramaz olur mu tabiki yarıyor.Eskiden Ford Taunusum vardı sanayide taban altı çürüklerini yaptırırken taban altına ve çamurluk içlerine pütür attırdım ve çok faydasını gördüm.Koruyuculuk kısmı az değil,çok çok yüksektir,altına pütür atılan araç karın içinde senelerce yatsa yine çürümez.Spor ayakkabının tabanına çarpan taş ile herhangibir metale çarpan ses aynı miktarda olur mu hiç.Neden spor ayakkabı dedim aşağıda anlatıyorum.Arabanın altına sıktıkları malzemenin adı "Pütür" dür.Sıvı halde püskürtülür veya fırçayla sürülür,kuruduğu zaman tıpkı ayakkabı tabanı gibi kauçuk halini alır.Belki ses şiddetini çok yüksek ölçüde kesmez ama sesin titreyerek yayılmasını engeller.Özellikle stabilize,yağmurlu,çamurlu yolda çok farkını görürsünüz.Arabanın tabanına ve davlumbazına çarpan taşların takırtısı çok tok bir hale gelir ve rahatsız edici olmaz.Ama önemli bir nokta şu ki,yapan usta çok önemli.Sanayide görüyordum bazı ustalar koca arabanın altına 2-3 kutu Pütür atıyordu.Bu şekilde olmaz,böyle yapılırsa tabiki faydası olmaz çünkü normalde 2 kutu falan sadece bir tekerin davlumbaz içine atılır.Siz cimrilik yapıp bunu bütün arabaya kullanırsanız,yapmışsınız yapmamışsınız bir farkı olmaz.Yaptıracak arkadaşlar önceden konuşsun kaç kutu kullanacaklar v.s..eğer öyle 2-3 kutuluk iş ise o zaman yaptırdığınıza değmez.Çünkü Pütürün kendisi ucuz bir malzeme.Bir kolide 12 adet var ve iyi bir marka ortalama 130-140 TL civarı.
Yorumları: 1,151
Konuları: 34
Teşekkür Puanı:
32
Araç Bilgileri: 1.6 Multijet E6 120 HP 6 İleri Dct-Otomatik Lounge Plus (StationWagon)
Araç Km Bilgisi: -
4 Mesajına 3 beğeni geldi.
13-05-2016, Saat: 20:19
(Son Düzenleme: 24-05-2017, Saat: 09:27, Düzenleyen: baba_yaga.)
Arakdaşlar Bravo forumda böyle bir konum vardı. Bu işlem kesinlikle tek başına işe yaramaz. Gürültünün azaltılması için yapılması gereken işlemlerin başında gelir ki yapılmasında fayda vardır. Ancak teroson daha kauçuklu bir malzemesi var ondan yapılırsa bir miktar fayda sağlayabilir ancak taban halısı altına ses bariyeri konmadan kesin çözüm alınmaz lastik gürültüsünden. Her iki işlem yapıldığında lastik sesini ciddi anlamda kesersiniz. Eğer full paket alınmışsa ön cam akustik olacağından rüzgar sesi de ciddi anlamda rahatsız etmez. Tek çözümü zor konu ise 1,6 multijetin gürültülü çalışması sebebiyle motor gürültüsünün rahatsız etmesi olacaktır.
Yorumları: 59
Konuları: 6
Teşekkür Puanı:
0
Yaşadığı Yer: (16) Bursa
Araç Bilgileri: 1.6 Multijet E6 120 HP 6 İleri Manuel Urban
Araç Km Bilgisi: 150
1 Mesajına 0 beğeni geldi.
Ben araci alirken paket halinde yaptirdim cam filmi boya koruma izalasyon vs vs ama ses olarak degisen pek bisey yok mutlaka bi ise yariyordur biseylere faydasi vardir elbet ama sesten rahatsiz olan arkadaslar baska cozumlere basvursun derim ben
Ben sesi dinlemeyi seviyorum rahatsiz olmuyorum
LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi