Yorumları: 2
Konuları: 1
Teşekkür Puanı:
0
Yaşadığı Yer: (34) İstanbul Avrupa
Araç Bilgileri: 1.6 Multijet E6 120 HP 6 İleri DCT-Otomatik Urban Plus (Sedan)
Beğenenler: 0
0 Mesajına 0 beğeni geldi.
Merhaba arkadaşlar, muzdarip olduğum bir konuyla ilgili belki daha önce yaşamış birileri vardır yol gösterir diye açtım başlığı.
Arabayı 2. el aldım, ekspertizde hiç bir sorun çıkmadı ancak yaklaşık 1.000 KM sonra motor arıza ışığı, start-stop ve eco ışıkları yandı, birkaç tamirciye gittim sorunun partikül kaynaklı olduğunu ve temizliğin çözüm olmayacağını, direkt iptal edilmesi gerektiğini söylediler. Kime götürsem aynı şeyi söyleyince ben de iptal ettirdim.
İptal ettirdikten sonra bu sefer de ara ara tüm arıza ışıkları yanıyor sonrasında sönüyor. Arabada herhangi bir çekiş kaybı, mekanik arıza yok ama haftada bir bu ışıklar ve uyarılar çıkıyor sonrasında kendi kendine sönüyor. Tamircilere gittiğimde de bilgisayara bağlıyorlar ve herhangi bir hata yok, yapabileceğimiz bir şey yok diyorlar. Partikülü iptal ettiğim yere götürdüm yazılım kaynaklı olabilir diye ama onlar kabul etmiyor yazılımımızda sorun yok diyorlar.
Arıza mesajları: Direksiyonu kontrol ettir, Vitesi Kontrol Ettir, Motoru Kontrol Ettir, Eco Devre Dışı, Start Stop Devre Dışı, City Devre Dışı
Daha önce bunu yaşayan var mıdır aranızda veya bana çözüm önerecek.
Yorumları: 23
Konuları: 1
Teşekkür Puanı:
0
Yaşadığı Yer: (33) Mersin
Araç Bilgileri: 1.6 Multijet E6 130 HP 6 İleri Manuel Lounge (Sedan)
Beğenenler: 8
6 Mesajına 6 beğeni geldi.
yazılım kaynaklı olma ihitimali çok yüksek . istanbulda bu işi öok iyi yapanlar varmış ben çok rastlamıştım bu tip yazılara o yazılım çöp belli arabaya özel değil direkt paket yüklenmiş dpfide bedavaya alıp satıyorlar senden az ücret talep edip dpf değerli maden yolda temizlik cihazla temizlik kimyasal temizlik ucuz çözümler aramak ama iptal sonunda sonu olmalı sıkıntı tak desen takamaz şimdi almadılarsa temizler arabayıda orjinale döndürsünler başın belaya girecekse giderse gitsin biraz para harcar adam gibi bir yere yaptırırır artı o boşalınca arabanın herşeyi değişiyor hava turbo ama sen uygun yazılımda değilsin uzman değilim çok okudum bu konuları
Yorumları: 3
Konuları: 0
Teşekkür Puanı:
0
Yaşadığı Yer: (6) Ankara
Araç Bilgileri: 1.4 Fire E6 95 HP 6 İleri Manuel Street (Cross)
Beğenenler: 0
0 Mesajına 0 beğeni geldi.
Selamlar, aracım 1 4 egea cross lpg li. İki hafta önce araçta hilt hold devre dışı, esc devre dışı, lastik sensörü devre dışı gibi yazılar çıktı ekranda ve arıza lambası yandı. Birkaç saat sonra o arada çalışmadı tekrar çalıştırınca arıza lambası yanmıyordu, üzerinde fabrika aküsü vardı, ondan olabilir diye düşündüm aküyü ölçtürdüm, aküsü zayıf olduğundan yeni akü taktırdım. Ondan bir hafta sonra aynı şeyi tekrar yaptı, sanayiye beyinciye götürdüm cihaza bağladı önemli bir arıza çıkmadı üzerinde ekstra lpg dışında birşey takılı değil başına gelen var mı? Birde bugün dik bir yokuş çıkarken devirden düşünce ikinci viteste yüksek devirde kullandım 200 m yaklaşık, sonra kırmızı yanınca beklerken motor sesi biraz tuhaf geldi ve akabinde arıza lambası yandı 30 saniye sonra söndü, bu normal mi?