Egea Club İnternet Sitesi

Tam Versiyon: Fiat Egea 1.4 MPI (Atmosferik) Motor LPG Dönüşümü ve Yakıt Değerleri (Landirenzo)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
Siz yine iyi yakıyorsunuz ben şuan 30 - 33 krş arası yakıyorum ortalama sehir içi hızm 17-21 arası değişmektedir
İzmir'de yada Manisa'da lpg taktıran var mı acaba ??

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
2 hafta önce atiker grand lpg taktırdım ortalama 50 kuruş yakarken şimdi 27-30 kuruş arası yakıyor şimdilik bir sıkıntı görmedim çekiştede çok farketmedi umarım sorunsuz bir şekilde devam eder

E5603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
arkadaşlar merhaba lpg taktırmaya karar verdiğimde çok araştırdım ama çok sağlıklı bilgi bulamamıştım lpg taktıracak arkadaşalra bilgi vermek amacıyla kavaklıdere yetkili serviste 2450tl vererek lpg montajı yaptırdım olgun lpg tarafından takıldı benzınli araç alırken yılda 7-8 binkm yapacağımı hesap ederek dizel almamıştım.aracı aldığımda benzin fiyatıda 4,08 di haziran  2016da kullanmaya başladım ve 27 kuruş yakıyordu daha sonraları gelen zamlar ve yılda 7-8 bin km yaparım derken bu rakam 15bin seviyelerine dayanacağını farkettim lpg taktırmaya karar verdim. son benzin zamları ile birlikte 40 kuruş yakıyordu aracım normal trafikte yoğun trafılkte 50 kuruşu buluyordu.8 şubat 2017 de lpg dönüşümü yapıldı ve şimdi size şehir içi ve şehirlerarası yakıt verilerini söyleyeyim.

Ankara trafiğinde şehir içi ortalma 85-90 liralık lpg ile 415km yol yaptım benzin km düşülmüş halidir bu benzinide fulleyip denedim ayrıca 3.depoda yaptım bunu ilk iki depoda çok sağlıklı veri alamazsınız demişlerdi.

geçen hafta ankara ordu arası gittim geldim.91 liralık lpg aldım ve 510 km yol yaptım bunda benzin yakıtı yok dönüş yolu da hemen hemen aynı şekildeydi ortalama hzıım 100km civarıydı ve küçük bebeğim olduğu için kalorifer sürekli açıktı.

ortalama ankara içinde 22-24 kuruş arası değişiyor yakıtım şehirler arası yolda da 17-18 kuruş civarı yakıyor nerdeyse %50ye yakın bir tasarruf elde ettim.aracın çekişinde çok net bir düşüş yok ayrıca landirenzo bizim araçlarımıza uyumu oldukça yüksek olması benzinden lpgye geçişi hissettirmemeside ayrı bi güzellik lpg taktıracak arkadaşlara umarım faydalı olur.bu arada ruhsat sızdırmazlık ve emniyete de 330 lira bir masrafım oldu.egzos muaynesine gerek duyulmuyor.
Arkadaslar landirenzo evo kit icin filtre degisimi yaptiran var mi icinizde? Fiyat ne istiyorlar? Adana micilar 60 tl adana olgun lpg 45 tl dedi. Adana birmot fiyat soylemedi.
Dun aracimin lpg bakimini adana olgun lpgde yaptirdim ve 40 tl ucret odedim. Bakim kapsaminda lpg filtresi degisiyor ve bilgisayara baglayip sistem kontrolu yapiyorlar. Lpg filtresi olarak omls filtre takiyorlar. Bu filtrelerin cifti 35 tl internette. Fakat garantiden dolayi kabul edilebilir. Bu arada adana birmot filtre degisimi icin 100 tl dedi. Ben bu ucretin yuksek oldugunu soyleyince sizi adana olgun lpgye yonlendirebilirim dedi servis danismani. Garanti durumunu sordum ve garantiye zarar gelmeyecegini ve devam edecegini soyledi. Ben yine de fiat musteri hizmetlerini aradim ve sordum onlarda servisin yonlendirmesi sonucu filtre degisiminden dolayi garanti bozulmayacagini soyledi. Bunun uzerine olgun lpgde lpg bakimini yaptirdim.
arkadaslar lpg taktirip tuketim bilgilerini guncel olarak gonderebilir misiniz. 1.4 benzinli lpg aracima taktirma konusunda kararsizim.eger lpg de 25 kurus yakiyorsa,benzinde 35 kurus yakiyor(sehirici). yilda 10.000 km yapan birisi olarak , yilda 1000 tl kar yapiyor lpg.ayda 90 lira civari.bu fiyat icin arabanin orjinalini bozmak gerekir mi ve lpg nin tehlikeli oldugunu var sayarsak,kararsizim.yorumlarinizi bekliyorum
(10-09-2017, Saat: 09:19)sahil yazdı: [ -> ]arkadaslar lpg taktirip tuketim bilgilerini guncel olarak gonderebilir misiniz. 1.4 benzinli lpg aracima taktirma konusunda kararsizim.eger lpg de 25 kurus yakiyorsa,benzinde 35 kurus yakiyor(sehirici). yilda 10.000 km yapan birisi olarak , yilda 1000 tl kar yapiyor lpg.ayda 90 lira civari.bu fiyat icin arabanin orjinalini bozmak gerekir mi ve lpg nin tehlikeli oldugunu var sayarsak,kararsizim.yorumlarinizi bekliyorum

Hocam tüketim değerlerini bilmiyorum ama %35 civarında tasaaruf sağlayacaktır. Ancak motor LPG, ne kadar uyumlu da dense motor da kullanılan malzemeye göre farklı km de sorun çıkacaktır. Tabi buradaki sorun motorsal sorun yoksa montajsal sorunlardan hiç bahsetmiyorum.

Konun tam özeti su; LPG içeriği gereği sübablar ve yan odası üzerinde benzinde oluşan carbon filmi oluşturamıyor. O sebepten ki her ne kadar yanma sıcaklıkları neredeyse aynı (1,5 derece fark var) olmasına karşın filmin oluşmaması sebebiyle daha fazla ısıl yüke maruz kalıyor. Aslında film bir nevi ısı yalıtımı görevi görüyor. Bu da Sübablarda uzamaya ve yanma odasında deformeye sebep oluyor. Ayrıca üst devirlerdeki avans haritalamaları da farklı. Eğer malzemeler başta LPG maruz bırakacağı ısıya göre dizayn olsa ayrıca lpg ye göre avans ayarı yapılsa (ki en son sistemde dahi benzin değerinin üzerine lpg değeri yapıştırılıyor ancak yakıtların oktanları dahi farklı) LPG de pek sorun çıkarmaz. Ancak sistem benzine göre dizayn olduğundan biri kullanılan malzemenin cinsine göre sorun 100 bin km olurken bir başkası 250 bin oluşabiliyor. 250 bin veya üzeri giden Uyumlu olurken 100bin giden uyumsuz oluyor.
The new family of E.torQ engines is composed by two variants: the 1.6 16v and the 1.8 16v; both engines are available in flexifuel (petrol or ethanol) version for the Brazilian market.

gasoline (European market): 110 PS (81 kW; 108 hp) at 5500 rpm with a torque of 152 N·m (15.5 kg·m; 112.1 lb·ft) at 4500 rpm
gasoline (Latin American markets): 115 PS (85 kW; 113 hp) at 5500 rpm with a torque of 159 N·m (16.2 kg·m; 117.3 lb·ft) at 4500 rpm
ethanol (Brazilian market): 117 PS (86 kW; 115 hp) at 5500 rpm with a torque of 165 N·m (16.8 kg·m; 121.7 lb·ft) at 4500 rpm

Motorlar aynı değil. Avrupa pazarı için olan emisyon yüzünden daha kısık bir motor. Ayrıca ethonel bio yakıt olarak geçer ve ort %7-10 arasında değişen oranda benzin katkısı var. Bu arada ısıl değerleri benzinden daha düşüktür..
(11-09-2017, Saat: 16:45)halisyalcinkaya yazdı: [ -> ]Sonuç olarak SOHC kullanan en temel motor tipi. Zaten benimde e-torq motor'u seçmemdeki neden budur. Sıkıntısız, sorunsuz benzinli motor... varsın performansı düşük kalsın rakiplerine göre.

Valla dizelden önce bende E-torq vardı. Bazen özlem duyuyorum o motora. Hatta Sedan aracımı da baya özledim. 3 ay sürdüm bende çok memnundum . E-torq motordan.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24