Egea Club İnternet Sitesi

Tam Versiyon: Fiat Egea 1.4 URBAN BENZİNLİ ARAÇLARIN DEVİRLİ KULLANILMASI
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
MRB LAR ARKADAŞLAR 1.4 URBAN EGEA SAHİBİYİM..ARACIMIN DAHA DEVİRLİ KULLANMAK İÇİN KAÇ BİN DEVİRDE VİTES DEĞİŞİMİ YAPARSAM İYİ OLUR...TEŞEKKÜRLER.VE BİRDE BALIK SIRTI ANTEN SERVİSTE TAKILIYORMU...
bana aldığım yerde biraz devirli kullan dediler bende 4000-4500 arası değiştiriyorum.
balık sırtı anten ise gelicek takarız demişlerdi ama gelip gelmediğini araştırmadım.
(25-01-2016, Saat: 17:48)ujiju yazdı: [ -> ]bana aldığım yerde biraz devirli kullan dediler bende 4000-4500 arası değiştiriyorum.
balık sırtı anten ise gelicek takarız demişlerdi ama gelip gelmediğini araştırmadım.

Hocam 4000-4500 çok 2500 -3000 arası hızlı vites değişiminde daha ekonomik olacaktır bilgin olsun. Dediğim gibi hızlı değiştirmek lazım yavaş değişimlerde fazla devir kaybedecektir.
düşük devirde değiştirmek rodaj devrine zararlı anlamı mı çıkıyor yani burdan arkadaşlar
(26-01-2016, Saat: 01:40)dehseyt_06 yazdı: [ -> ]düşük devirde değiştirmek rodaj devrine zararlı anlamı mı çıkıyor yani burdan arkadaşlar

Yok rodajın yüksek devirle kullanımla bi alakası yok hocam içiniz rahat olsun
Dün serviste fren sesini test edelim diye aracı dışarı götürdüler. Geldiğinde motor leş gibi plastik kokuyor. Ne yaptınız böyle dedim. Freni kontrol edecektiniz motoru değil dedim. Bana motor sağır kalır dedi, o zaman katalog yanlış yazıyor dedim (İçimden de sövdüm). Bence ilk 1000km 4000 devir üstü gereksiz, sporcu benzetmesine bende katılıyorum. Parça uyumu için biraz kondisyon tutması lazım. Doğanın kanunu bu, ısınma yapmadan birden yüklenirsen mutlaka problem olur.
BU KADAR YORUMDAN ANLADIĞIM KENDİM NE BİLİYOSAM ONU YAPAYIM OLUYOR..İLGİ VE ALAKANIZA ÇOK TEŞEKKÜRLER..
dediğiniz doğru her servis kendi kafasına göre yorum yapıyor.
o yüzden herkez istediği gibi kullansın mantıklı olanda o bence.
Araç zaten sana ekranda vites değiştirmen gerektiğini gösteriyor,) onu dikkate almak yeterli.
Ekrandaki vites değişim uyarısı sizi sadece ekonomik olarak ayarlar bilgilerinize.Araçlarımız km yükseldikçe ve biraz üst devirlerde kullandıkca enjektör açılması kurum oturması ile beraber ses değişimi ve performance olarak size geri dönecektir.Ayrıca Kullanma kitapçığında 3000km ye kadar yakıt değerleri hesaplamayın diyor lakin kimse uymuyor Smile
Aracım Egea Sedan Urban 1.4 95 hp E6 16500 km
Sayfalar: 1 2