Egea Club İnternet Sitesi

Tam Versiyon: Fiat Egea 1.4 Fire Hız-Km/Devir-Rpm karşılaştırması
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba arkadaşlar.

Fiat Egea 1.4 Fire aracımızın hız ve motor deviri olarak diğer araçlarla karşılaştırıp resim olarak ekledim.Düz vites araçlar ve en yüksek viteste sabit 3000 devirde kaç km hız elde ediliyor:

Fiat Egea 1.4 Fire- 6 Vitesli Sonuç:110 km\sa

[Resim: gKIH2x.jpg]

Fiat Egea 1.4 Tjet - 6 vitesli  Sonuç:120 km\sa

[Resim: 2Dr1EY.png]

Hyundai Accent Blue 1.4 Benzinli -6 vitesli Sonuç:103 km\sa

[Resim: 6fq3Lz.png]

Renault Megane 1.6 - 5 vitesli  Sonuç:110 km\sa

[Resim: sKFx0F.png]

Opel Astra 1.6 - 6 Vitesli  Sonuç: 110 km\sa

[Resim: 3QqqSK.png]

Toyota Corolla 1.6 - 6 vitesli  Sonuç: 120 km\sa

[Resim: xqECri.png]

Benim buradan çıkardığım sonuç diğer araçlarla çok bir farklılık yok.Videolarda en çok dikkatimi çeken Reanult megane 1.6-5 vitesli 3000 devirden sonra aracın motor sesi olduğu gibi içerde.Bunu pek beğenmedim.

Not:Fiat Egea 1.4 Tjet motorda ise Egea 1.4 Fire ile farkı aynı motor devrinde 1.4 tjet +10 km/sa daha hızlı.
(02-05-2020, Saat: 23:34)y.kara yazdı: [ -> ]Merhaba arkadaşlar.

Fiat Egea 1.4 Fire aracımızın hız ve motor deviri olarak diğer araçlarla karşılaştırıp resim olarak ekledim.Düz vites araçlar ve en yüksek viteste sabit 3000 devirde kaç km hız elde ediliyor:

Fiat Egea 1.4 Fire- 6 Vitesli

[Resim: gKIH2x.jpg]

Fiat Egea 1.4 Tjet - 6 vitesli

[Resim: 2Dr1EY.png]

Hyundai Accent Blue 1.4 Benzinli -6 vitesli

[Resim: 6fq3Lz.png]

Renault Megane 1.6 - 5 vitesli

[Resim: sKFx0F.png]

Opel Astra 1.6 - 6 Vitesli

[Resim: 3QqqSK.png]

Toyota Corolla 1.6 - 6 vitesli

[Resim: xqECri.png]

Benim buradan çıkardığım sonuç diğer araçlarla çok bir farklılık yok.Videolarda en çok dikkatimi çeken Reanult megane 1.6-5 vitesli 3000 devirden sonra aracın motor sesi olduğu gibi içerde.Bunu pek beğenmedim.

Not:Fiat Egea 1.4 Tjet motorda ise Egea 1.4 Fire ile farkı aynı motor devrinde 1.4 tjet +10 km/sa daha hızlı.
Örnek verdiğin araçların ağırlıkları motor hacmi önemlidir.Araçlarımız seviyoruz.Geri kalanın önemi yok.Keyifli sürüçler dilerim :Smile))
Ağırlıkları yaklaşık aynı sadece Opel Astra biraz daha ağır.Fiat Egea 1.4 Fİre'da gerçekten devir hız oranını güzel ayarlamışlar.Normal sürüş hızlarında 110-120 km gibi çok ses almıyor ve kafa ağrıtmıyor.
Benim 1.3 multijet, 5. vites 3000 devir de 110-120 gibi yapıyor yanlış hatırlamıyorsam, 1.4 ile hemen hemen aynı...
Ürettiği güç ve tork eğrisine göre en optimum seviyede ayarlanıyor. Ama isterdim ki 120 km hızda 3000 dd. kalsaydı tjet gibi. Yinede ben cidden çok memnunum rahatsız edici ses olmuyor şehirler arası yolculukta. Genelde 116 km hıza sabitleyen biriyim... Teşekkürler paylaşım güzel olmuş.

Mi 9T cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Güzel inceleme olmuş. Ben şikayetçiydim düşük hızda devri yüksek diye, meğer diğer araçlarda aynıymış. İçim rahatladı Smile
yokuş aşağı gitsen de, yokuş yukarı gitsen de 3 bin devirde 110 120 km ile gidersin?

ANE-LX2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi