Egea Club İnternet Sitesi

Tam Versiyon: 1.3 95hp Kullanıcı ve yorumları
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Bu konu altına 1.3 multijet kullanan arkadaslar deneyimlerini artı ve eksilerini paylaşırlarsa güzel olur.

[Resim: yL3AAj.jpg]
Araci alalı 3 ay oldu suan 3000km de yakit 6.5 - 7 litre araliginda sizce bu normal mi?
(03-03-2016, Saat: 20:31)Egekonya yazdı: [ -> ]Araci alalı 3 ay oldu suan 3000km de yakit 6.5 - 7 litre araliginda sizce bu normal mi?

normaldir sakın kullanım ıle bıraz daha dusecektır mutlaka
(03-03-2016, Saat: 20:31)Egekonya yazdı: [ -> ]Araci alalı 3 ay oldu suan 3000km de yakit 6.5 - 7 litre araliginda sizce bu normal mi?

şuan aracım 10 binde belli km den sonra kullandıkça düşecektir benim şuan 5.5-5 arasında gidiyor
1.3 multijet egea sahibiyim. Genel olarak memnunum. Aracın beğenmediğim yönü ise 5 vites oluşu. 2000 devirde 5. viteste 83 km/sa bir hızla gidiyorsunuz. 120 km/sa hıza 2900 civarı bir devirde, 130 km/sa hıza ise 3100 civarı bir devirde ulaşıyorsunuz.  İşte burada 6. vitesin eksikliği çok hissediliyor. yüksek devirlerde kullanıldığı için  hem yakıt tüketimi hem de motor sesi artıyor. Yüksek hızlarda 1.6 multijetin yakıt tüketimi bu sebepten dolayı daha düşük olabilir. Araç sakin kullanımda(şehir içi düşük devirde, şehir dışı 80-90km/sa ) ( 4,7lt-5,0lt) gibi ortalama tüketim değerlerine ulaşıyor. Aracın motor performansı gayet iyi. Hız sabitleyiciyi yüksek hızlara bile ayarladığınızda dik rampalarda hız kaybı çok az oluyor. Örneğin hız sabitleyiciyi 120km/sa ayarladığınızda dik bir rampada hızınız en fazla 116km/sa hıza düşüyor daha fazla düştüğüne şahit olmadım. Bu da aracın motor performansının iyi olduğunu gösteriyor. Uzun lafın kısası motor hem yakıt tüketimi hem de performans konusunda çok iyi ama 5 vites olması böylesine güzel bir motora hakaret olmuş resmen...
Ben yeni aldım arkadaşlar, 1.3 multijet urban paket, euro6 motor. Şuan araç 330 km de, yakıt tüketimim 4.1 gösteriyor ortalama hızıım 37 km.
gayet memnunum içi felan bana çok güzel geliyor.