Egea Club İnternet Sitesi

Tam Versiyon: 1.3 çok fazla motor sesi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
2016 1.3 egea aldım motor sesi çok aşırı geliyor. Özellikle gaza dokunduğumda kamyon gibi ses geliyor ve bu ses ile birlikte aracın plastik aksamları zarıltı yapıyor. Yokuş aşağı viteste bıraktığımda zarıltı çok hissettiriyor, gaza bastığımda veya boşa aldığımda ses gidiyor. Motor sesinin bu kadar çok çıkması sizce neden olur? Yardımcı olursanız sevinirim. Gerçekten araçtan soğudum!
Merhabalar hayırlı olsun aracınız.Bir ihtimal motor takozlarından olabilir ama yeni araba yıpranmamış olması lazım.
Sizin başka sebebleri vardır, motor takozu, enjektör olabilir, normalde öyle bir ses olmaması lazım.
Takozlarında ya da enjektörlerinde bir problem görünmüyor. Ya da ben ilk defa dizel bi araç kullanıyorum bana öyle geliyor. Ama bence ses yüksek neyse başka bir dizel Egea bulup kullanıp bakacağım.
Bu biraz algıya da bağlı, daha önce benzinli araç kullandı iseniz, yada daha üst sınıf ses yalıtımı daha iyi dizel bir araç kullandı iseniz, normaş olan ses size sesli gelmişte olabilir.
Mesela bende Egea dan önce, 2005 Model Citroen C4 vardı, 1.6 hdi, dediğiniz gibi traktör gibi çalışırdı, C4 ten sonra 1.3 Egea ya bana benzinli araç gibi geldi mesela.
Olabilir. Peki şunu soruyum etrafımızda binlerce dizel araç var Egea ile kıyaslama yaptığınızda Egea’nın sesi nasıl geliyor?
(10-12-2019, Saat: 18:28)emreciloglu yazdı: [ -> ]Olabilir. Peki şunu soruyum etrafımızda binlerce dizel araç var Egea ile kıyaslama yaptığınızda Egea’nın sesi nasıl geliyor?

Benim gördüğüm Egeadan sesli çalışan çok araç var trafikte, Egea dam daha sessiz çalışan araçlarda var, Egea nın yalıtımı falan çok iyi değil ama bence standartları karşılıyor.
Benim bindiğim 2005 model ford connect ve 2005 model c4 den çok daha sessiz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
(10-12-2019, Saat: 18:28)emreciloglu yazdı: [ -> ]Olabilir. Peki şunu soruyum etrafımızda binlerce dizel araç var Egea ile kıyaslama yaptığınızda Egea’nın sesi nasıl geliyor?

Arkadaşım Egea daki dizel motorlar emsallerinden sesli. Sesli olmasından ziyade titreşimli de. buda yüke bindiğinde ses ve titreşim yapar. 1,6 Dizeller bir tuk daha rafine 1,3 motora göre ama yine de rakiplerinin bana göre gerisinde.
(10-12-2019, Saat: 20:08)baba_yaga yazdı: [ -> ]

Arkadaşım Egea daki dizel motorlar emsallerinden sesli. Sesli olmasından ziyade titreşimli de. buda yüke bindiğinde ses ve titreşim yapar. 1,6 Dizeller bir tuk daha rafine 1,3 motora göre ama yine de rakiplerinin bana göre gerisinde.

Yukarda da yazdım, benim kullandığım araçlara göre 1.3 dizel çok sessiz.
Hatta rölantide benzinli araç gibi hissediyorum.
Sen benim 1.6 c4 ü bi görseydin. Traktör gibiydi.
Geçen bi Polo ya bindim İnan benim aracın 2 katı sesli çalışıyor.
Dediğiniz gibi, egea dan çok daha sessiz çalışan dizel motorlu araçlar vardır.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
2016 Model Dizel Honda HR-V 'ye bindim. Motor sesinin içeriye ummadığım kadar gelmesine çok şaşırdım. Egea'ya çok görmemek lazım.
Sayfalar: 1 2