Egea Club İnternet Sitesi

Tam Versiyon: Direksiyonu çevirdikçe gelen ses ve hareket
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Son zamanlarda şöyle bir sıkıntı yaşıyorum: durduğu yerde veya hareket halindeyken direksiyonu çevirince pedalların alt kısmında alttan üste doğru çekiç vurmuş gibi hareket oluyor ve tak tak diye ses geliyor. Herhangi bir çukura da girmedim ama zaten sorun ondan değil gibi. Başına böyle bir şey gelen yada fikri olan var mı? (Araç: 1.6 multijet DCT Sedan)
Aracımızın tekerlekleri dönüşleri doğru yapabilmek için rulman adı verilen bilyalara bağlıdır. Bu bilyalar engebeli yol koşullarında veya belirli bir kilometre kullanım ömrünü tamamladıktan sonra dağılırlar. Dağılan tekerlek bilyası düşük hızlarda titreme yapar. Direksiyon mili sayesinde bu titreme direksiyonda hissedilebilir. 

kaynak: https://www.otohocasi.com/2019/03/direks...itrer.html

senin sorunun da bundan dolayı olabilir hocam. Benim daha başıma gelmişti. direksiyonu çevirdiğimde bir tıkırtı geliyordu ve direksiyonda titreme oluyor. Sanayiye götürdüğümde bir rulman değişti sorun halloldu. Benimkinde ayrıca direksiyonu sola çevirdiğimde sanki sol taraftan daha fazla dönüyordu.
(09-09-2019, Saat: 09:43)Murat_79 yazdı: [ -> ]Son zamanlarda şöyle bir sıkıntı yaşıyorum: durduğu yerde veya hareket halindeyken direksiyonu çevirince pedalların alt kısmında alttan üste doğru çekiç vurmuş gibi hareket oluyor ve tak tak diye ses geliyor. Herhangi bir çukura da girmedim ama zaten sorun ondan değil gibi. Başına böyle bir şey gelen yada fikri olan var mı? (Araç: 1.6 multijet DCT Sedan)

Aracı sağ ve sol ön taraftaki araç kaldırma noktalarından ön tekerleri kaldırıp deneyebilirsiniz.Bu halde denediğinizde ses geliyorsa direksiyon sisteminden;ses kesildiyse amortisör rulmanı ya da arızalı rot basından yapar.Arızayı tespit edip öyle servise gitmenizi tavsiye ederim.
Bunu her zaman yapmıyordu, bir kaç sefer oldu. Keşke videosunu çekebilseydim. Dün servise götürdüm ama götürürken hiç bir sorun yoktu. Kaldırdılar, baktılar, sürdüler ama ses ve hareket olmayınca anlayamadılar. İşin ilginci paspastan olabilirmiş, bir yıl önce havuzlu paspas almıştım ama yeni yapmaya başladı. bir kaç gün paspassız kullanacağım, sorun çıkarsa servise tekrar götüreceğim.