Egea Club İnternet Sitesi

Tam Versiyon: Yokuş Kalkış Hakkında
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba,

egea aracımdaki hill holder dan memnunum ancak aracımı yokus yukarı kısa mesafelerde park ederken sorun yaratıyor. devre dışı bırakma opsiyonumuz varmı eğer yoksa siz bununla nasıl basa çıkıyorsunuz. otomatik frenden kendini birden bırakıyor park ederken arabaya değmemek için stress yapıyorum. boşa alıp deniyorum gene devreye giriyor.

saygılarımla
Yaşadığınız problemi tam olarak anlamadım ben şu şekilde kullanıyorum; sistem devre dışı kalmadan debriyajı kavrama noktasına getiriyorum bu sayede kendini bıraksa da öndeki veya arkadaki cisimlere çarpma riski çok azalıyor. Ayrıca emin olmamakla birlikte aracı sistem devredeyken yerinden kaldırmak için hamle yaptığımda en fazla 1 sn. tutuyor ki bu esnada araca çok yüklenmezseniz herhangi bir parçaya zarar verme ihtimaliniz de yok denecek kadar az.
yokuş kalkış sistemi hala benim de tam olarak alışamadığım bir sistem, ne zaman rampa bir yerde dursam ve sistem devreye girse, aracı stop ettireceğim diye stres yapıyorum, alışamadım hala araca benden başka bir gücün müdahalesine, kullanışlı mı? evet kesinlikle...
sadece alışkanlıkları değiştirmek zaman alıyor...
(26-02-2019, Saat: 17:10)serdarhizal yazdı: [ -> ]Merhaba,

egea aracımdaki hill holder dan memnunum ancak aracımı yokus yukarı kısa mesafelerde park ederken sorun yaratıyor. devre dışı bırakma opsiyonumuz varmı eğer yoksa siz bununla nasıl basa çıkıyorsunuz. otomatik frenden kendini birden bırakıyor park ederken arabaya değmemek için stress yapıyorum. boşa alıp deniyorum gene devreye giriyor.

saygılarımla

Dar alanlarda rampadan manuel vitesle manevra yapmak sıkıntılı bir durum. Yokuş kalkış desteğinin bu durumda yapacağı pek bir şey yok.
Yazıldığı gibi yarım debriyaj ile de zorlanıyorsanız, el frenini çekip hafifçe gaz verirken el frenini indirin.