Aracı yıkamam ile alakası var mı bilmiyorum ama bazen anlık "park asistanı devre dışı" uyarısını alıyorum. Bunu servise iletmiştim ve akabinde şase kablosunu güçlendirmişlerdi. 10gün kadar sonra anlık olarak uyarıyı tekrar verdi. Bunun çözümü var mıdır? Bu bir sorun mudur? Aracın yıkanması ile ilgisi var mıdır?
(21-09-2017, Saat: 15:33)sipartacus yazdı: [ -> ]Aracı yıkamam ile alakası var mı bilmiyorum ama bazen anlık "park asistanı devre dışı" uyarısını alıyorum. Bunu servise iletmiştim ve akabinde şase kablosunu güçlendirmişlerdi. 10gün kadar sonra anlık olarak uyarıyı tekrar verdi. Bunun çözümü var mıdır? Bu bir sorun mudur? Aracın yıkanması ile ilgisi var mıdır?
yıkanması ıle ılgılı bır sıkıntı olacagını sanmıyorum üstelemeye servıse gıtmeye devam edın gerekıse tofaşla irtibar kurulsun gelsın baksınlar yıkanacak diye böyle birşey olacagını sanmıyorum
Yıkamadan emin olmak için bir müddet bekleyip ve deneyip gitmek istiyorum, eğer ki öylesine denk gelmediyse park asistanı üzerinde yoğunlaşmalarını isteyeceğim. İlginç bir durum, sistem sorunsuz çalışıyor, anlık hata verip hemen 1-2sn ekrandan kayboluyor.
Aracın yıkanması ile ilgili bir durum kesinlikle değildir. Anlık olur ama ayda 2-3 defa oluyorsa bir sorun vardır. Hangi şartlarda o uyarı veriliyor onu bilmek gerekir. Meseala arka gözün bir tanesi hata verse yine o ekran da o hata alınır mı? Eğer öyle ise gözlerden başlanacak elektrik kablosuna kadar. Aslında sistem basit ama hatanın sebebini bulmak zor.
Acaba diyorum yıkandıktan sonra sensörlerin oradan su mu alıyor, kablonun biri açıkta da oksitleniyor mu? Anlık 1-2sn ekranda park asistanı devre dışı yazıyor ama çalışmayan hiçbir aksam yok. Bundan sonra daha da dikkat edeceğim, hatta sırf bunun için birkaç güne bir yıkayıp deneyip/takip edeceğim. İşin ilginci benden başka böyle bir uyarı alan yok sanırım. Nette biraz araştırdım Fiorino ve Doblo'da da benzer şikayet açanlar var ve hep sensörlerden konuşulmuş.
(22-09-2017, Saat: 11:13)sipartacus yazdı: [ -> ]Acaba diyorum yıkandıktan sonra sensörlerin oradan su mu alıyor, kablonun biri açıkta da oksitleniyor mu? Anlık 1-2sn ekranda park asistanı devre dışı yazıyor ama çalışmayan hiçbir aksam yok. Bundan sonra daha da dikkat edeceğim, hatta sırf bunun için birkaç güne bir yıkayıp deneyip/takip edeceğim. İşin ilginci benden başka böyle bir uyarı alan yok sanırım. Nette biraz araştırdım Fiorino ve Doblo'da da benzer şikayet açanlar var ve hep sensörlerden konuşulmuş.
Bizim eski araçta yağmur yağınca olur kuruyunca geçerdi. Araya su kaçıyorsa ondan olabilir.
Motoru kontrol ettirin ve vitesi kontrol ettirin uyarısı da aldım, hadi hayırlısı bakalım sorun nerede çıkacak
(22-09-2017, Saat: 12:00)ardicli2000 yazdı: [ -> ] (22-09-2017, Saat: 11:13)sipartacus yazdı: [ -> ]Acaba diyorum yıkandıktan sonra sensörlerin oradan su mu alıyor, kablonun biri açıkta da oksitleniyor mu? Anlık 1-2sn ekranda park asistanı devre dışı yazıyor ama çalışmayan hiçbir aksam yok. Bundan sonra daha da dikkat edeceğim, hatta sırf bunun için birkaç güne bir yıkayıp deneyip/takip edeceğim. İşin ilginci benden başka böyle bir uyarı alan yok sanırım. Nette biraz araştırdım Fiorino ve Doblo'da da benzer şikayet açanlar var ve hep sensörlerden konuşulmuş.
Bizim eski araçta yağmur yağınca olur kuruyunca geçerdi. Araya su kaçıyorsa ondan olabilir.
Araç neydi? Fabrikasyon park sensörü var mıydı?
Focus tu. Fabrikasyon değildi. Sonrafan taktırmıştık.
Arıza ışığı kendiliğinden söndü, sonra gittim tekrar yıkadım aracı(bugün ikinci kez yıkadım

) 2 saat sonra tekrar park asistanı devre dışı uyarısını aldım, birkaç kez daha deneyeceğim ama bunun su ile bir alakasının olduğunu düşünüyorum
Dün sabah yine yıkayarak denedim, öğleye doğru tekrar arıza ışıkları yandı ve söndü, salıya randevum var, artık aracı yıkamıyorum ama yıkama işi tesadüf değil bence, inşallah sorun bu şekilde bir an önce çözülür.