Egea Club İnternet Sitesi

Tam Versiyon: 1,3 multijet üretimi duruyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Fiat, yaklaşık 10 yıldır üretimini yaptığı 1.3 dizel motorunun fişini çekmeye hazırlanıyor. 2020 yılından itibaren BS VI düzenlemelerine uymak için bu kararı alan Fiat, motoru emisyon değerlerine uygun şekilde revize etmek yerine üretimini durdurma kararı aldı.

1.3 litrelik motor sadece Fiat modellerinde değil, Suzuki, Tata ve daha birçok markada da kullanılıyor.

Raporlara göre Fiat, bu motoru iptal ederken, yeni bir motor üzerinde de çalışmalara başladı. Bu motor yerine 1.5 litrelik dizel motor getirmeyi düşünen Fiat, yeni motorunu 2020 yılına kadar geliştirmiş olacak.Bu da demek oluyor ki 2020 yılından sonra Fiat modellerinde 1.5 litrelik dizel motor görmeye başlayacağız.

Fiat' ın 1.3 litrelik dizel motor, Tata, Suzuki, Chevrolet gibi markalarda kullanıldı ve 24 farklı modele hayat verdi.Bugüne kadar elde edilen satış rakamı ise yaklaşık 3 milyon adet.
Belirtilmemis ama haber hindistan icin gecerli gibi Wink
(10-09-2017, Saat: 13:51)Chertik yazdı: [ -> ]Belirtilmemis ama haber hindistan icin gecerli gibi Wink

Galiba Big Grin birkaç İtalyan kaynağınıda araştırdım ama böyle birşey yoktu sadece Yen'i 500 Pandadan 1,3mjeti kaldırıp hybrid,Elektrik koyacaklarını belirtiyordu..
Hindistan'da bile emisyon kurallarını güncelleştirmeden karşılamıyorsa Avrupadanda kaldırılır gibime geliyor ..ki sadece Hindistan için onca maliyete girip 1,5 geliştirmezler sanki
https://www.drivespark.com/four-wheelers/2017/fiat-1-3-litre-multijet-diesel-engine-to-be-discontinued-nmc1-023653.html

Hindistan biraz geriden geliyor..
Motor sattigi firmalar artik almayacak ise.. kendi ihtiyaci da dusuk.. uretimi durdurmasi normal.. arz talep kaynakli biraz da..
[Resim: 60c85756554e4d635a6fa7c46d2de762.jpg]