(24-10-2017, Saat: 16:53)halisyalcinkaya yazdı: [ -> ]Aracı aldığımda otoyolda yanımdan geçen araçların gürültüsü geliyordu, kapı paneline yalıtım uygulamam neticesinde yandan geçen araçların sesini duymuyorum.
İlk aldığımda aracımın sağ ön kapısından trim sesi geliyordu. Servise gittim kapı panelini söktüler. Sesş bulmak amaçlı öyle testte çıktık. O panel yokken öyle bir ses geliyor ki, o an anladım o bölgenin büyük bir ses kaynağı olduğunu. Hem lastik sesi hemde dış ortam sesi oradan sızıyor. Yalıtımı yaptıktan sonra çok ciddi anlamda + yönde fark oluşuyor.
Mercedes E Estate tanıtımından bir ingilizce detay veriyorum.
"Special insulation on the bodywork (including on the bulkhead, sidewalls and main floor), as well as sound absorbers under the rear seats and on the wheel arches, keep noise out of the vehicle interior."
Rear Seats (Arka koltuk) altına ses yalıtım malzemesi kestirip bende koyacağım. Ankara da bir akustik satıcısı buldum. Dansitesi yüksek bir malzeme koyacağım. SW araka koltuk tamamen kalkıyor. Hemen altına sereceğim Mercedes dediği gibi. Taş çatlasa 50Tl tutar.
Valla kapılarımdan trim sesi gelmeye başladı. En taktığım konudur. Bu işlemi bende yaptırmak istiyorum. Malzemeler gerçekten çok kaliteli ancak pahalı.
Araştırıyorum uygun bulduğum anda alıp işlemleri Kartaş da başlatacağım. Ciddi bir mühendislik olmuş. Eminim sadece trim değil gürültü azaltımında da ciddi bir iyileşme olacaktır.
Bu yalıtım işinde bize yol gösteren baba_yaga ya çok teşekkür ediyorum. Yalıtım konusunda tüm yazdıklarını baştan aşağı okudum ve onun çerçevesinde birebir aynı yalıtımı aracıma yaptırdım. Bir çok yerde yalıtım ile ilgili video fotograf var ancak böyle orjinal ürün ile profesyonel bir yalıtıma denk gelmedim.
Sonuç olarak gerçekten inanılmaz fayda sağladı. Lastik gürültüsü inanılmaz azaldı. Müzik sesi konusunda basslar daha belirgin oldu. Kapılardaki tiz trim seslerinden eser kalmadı. Umarım bir daha da olmaz.
Fiyat performans olarak önerilebilecek bir malzeme var mı? Sp 100 ve 200 yorumlara göre baya başarılı ama 500 tl civarında malzeme maliyeti olacak. Biraz daha uyguna atıyorum iki kat başka malzeme uyguyan bilen var mı?
Halis bey gerekenleri yazmış. Benim yalıtım uygulamalarım uzun araştırmalarım ve deneyimlerim sonucu test edip tarafımca başarı sağladığı onaylandıktan sonra önce kendi aracıma uyguladığım sonrasında sizlerle paylaştığım uygulamalardır. Tabiri Caizse HAP uygulamalardır. Hastalığa iyi gelen tek ilaç niteliğindedir.
Piyasada çok çok uygun malzemelerde var bunlardan bazısı su yalıtım ve ısı yalıtım malzemesi ki bunlar ile en ufak bir iyileşme sağlanamaz. Kısacası kanser hastasına antibiyotik vermekten öteye geçmeyen herkesçe doğru bilinen ama temelinde yanlış ve bilinçsiz uygulamalardır.
TEROSON SP100-200-300 OEM ürünlerdir. Yani Fabrikaların kullandığı ürünlerdir. Gerçi bu SP300 bile geride kaldı artık yeni teknoloji LASD dır. Liquid Applied Sound Deadener. Tamamen robotik bir uygulamadır. Ancak bu malzemenin SP300 den çok farkı yoktur. WÜRTH bile fabrikalara ürün satamaz. O dahi bu malzemelerden üretiyor ki kalitesine baktığımda 2-3 tık aşağıda kalıyor.
Başka bir uygulama daha yaptım hafta sonu. ANKASES diye bir firma var Ostim -Batıkent arasında kendilerinden rica edip 1 cm 180 dansitelik bondex sünger istemiştim. Onlarda getirtmişler. Arka koltuk altına 2000 dansite ses bariyeri üstüne 1 cm bondex koydum. Çok başarılı oldu. Cep telefonumdan bir şarkı açarak uygulama öncesi koltuk altına koydum ses bariz geliyordu aynı uygulamayı yalıtımdan sonra yaptığımda en ufak bir müzik sesi yoktu. Maliyeti düşük bir uygulama öneririm herkese.
(26-03-2018, Saat: 08:12)halisyalcinkaya yazdı: [ -> ] (24-03-2018, Saat: 22:12)rainman32 yazdı: [ -> ]Fiyat performans olarak önerilebilecek bir malzeme var mı? Sp 100 ve 200 yorumlara göre baya başarılı ama 500 tl civarında malzeme maliyeti olacak. Biraz daha uyguna atıyorum iki kat başka malzeme uyguyan bilen var mı?
Zamanında denedim olmadı... Ekmeği ekmekçiye vereceksin.
Sp100 ile sp300 bitümlü bir malzeme lakin plastik karışımlı, bitüself ile alakası yok desem yeridir
Sp300 ise poliüretan bazlı bir malzeme, firex yada kauçuk köpüğü ses yalıtımından ziyade ısı yalıtımı malzemeleridir.
Boşuna denemeyin olmuyor, kötü malzeme ile iyi iş çıkmıyor.
Teşekkürler, el mahkum biraz kesenin ağzını açacağız o zaman
ALP-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi