Arkadaşalar sert bi çukura girdiğim zaman küt ediyor tahminimce yanaklar çok ince olduğundan çukura sert girdiğinde drek janta vuruyor. sert girme sende diyceksiniz belki çukura ama burası türkiye her an birisi bir yeri kazıp kaçabiliyor.
Bu söylediğim 17 jantlılar için geçerli diğerlerini bilemicem.
Söylediğiniz konunun Egea ile alakası yok,ince yanak lastik kullanan bütün arabalar ile çukura sert düşerseniz vuruntu hatta balon yapar dikkat etmek lazım.
17 jant arabaya ayrı bir güzellik katar fakat ülkemiz yolları için pek uygun değildir. jant yamultma ve lastikte balon yapma dertleri vardır maalesef.
(19-01-2017, Saat: 16:22)calimeros yazdı: [ -> ]17 jant arabaya ayrı bir güzellik katar fakat ülkemiz yolları için pek uygun değildir. jant yamultma ve lastikte balon yapma dertleri vardır maalesef.
45 yanak yerine 55 hatta 60 yanak alsak genede bu sıkıntıları yaşarmıyız.
45 yanak ile 55 yanak arasında çok fark var. Şuanda 205/55/16 kullanıyorum yaza doğru 225/45/17 geçeceği farkı yazarım. Lastik havaları çok önemli 2,4 ile 2.1 bar bundan yüksek olursa konfor azalır.
Benimde 225/45/17 yol tutusuna cok faydasi varmis galiba .
SM-J200F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ben hiç sıkıntı yaşamadım bu durumdan Hatta golf7(oda 225/45/17) den bile daha iyi sönümleme olduğunu söyleyebilirim. Hatta daha sessiz çalışıyor.
Evet abiler sol ön yanaktan düz yolda yarıldı, değiştim altı ay sonra sağ arkadaki lastik balon yaptı, en son da uzun yolda düz yolda sağ ön lastik yanaktan yarıldı. Konuyu açalı 1 sene oldu lastiklerin 4üde çöp..
Bence bu memleketin yollarına uygun en büyük ölçü 205/55/16