Yetkili serviste lpg takalım 2600 tl ödeyelim ama istanbulda sadece bir servise girebilelim.ozaman çaktırmadan Arabamız garantiden çıkmış demek ki.
SM-G850FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Biraz daha detaylı açıklama yaparsanız yardımcı olalım. Yetkili servislerde yapılan montaj ile araç garantiden çıkmaz.
Aracımı firat oto ya götürdüm servis ,aracim lpg li diye işlem yapamam dedi.ama benim işleminin lpg ile alakalı olmadığını söyledim olsun dediler beni dışarı çıkardılar. Bu durumu fiat a bildirdim sadece lpg nin takıldığı yerde aracıma bakilirmis. Peki aracim Çorlu'da silivride yada Tekirdağ da arizalansa Şişli ye mi cektircez aracı dedik.yapacak bişey yok dediler.şaka gibi
SM-G850FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Fiat musterisini değil servisinin arkasında duruyor.avukata vermeyi dusunuyom
SM-G850FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
(22-06-2016, Saat: 14:46)nerhumer yazdı: [ -> ]Aracımı firat oto ya götürdüm servis ,aracim lpg li diye işlem yapamam dedi.ama benim işleminin lpg ile alakalı olmadığını söyledim olsun dediler beni dışarı çıkardılar. Bu durumu fiat a bildirdim sadece lpg nin takıldığı yerde aracıma bakilirmis. Peki aracim Çorlu'da silivride yada Tekirdağ da arizalansa Şişli ye mi cektircez aracı dedik.yapacak bişey yok dediler.şaka gibi
Fiat musterisini değil servisinin arkasında duruyor.avukata vermeyi dusunuyom
FİAT RESMİ SİTESİNDEN ALINTIDIR
Bu açıklamadan sonra yasal hakkınızı sonuna kadar arayın tabii, aracınızın arızası neydi paylaşırmısınız Fiat müşteri hizmetleri ile görüştünüz bu konuyu ve lpg taktırdığınız servise götürün dedi öylemi, Şişlide DEHA FİAT SERVİSİ' nde takıldı galiba, gelişmelerden bizi de haberdar ederseniz seviniriz.Geçmiş olsun
"Kullanıcılarının çevre ve ekonomi konusundaki hassasiyetlerini önemseyen FIAT, bu anlayışla hizmetleri arasına benzinli araçları için LPG dönüşüm uygulamasını da ekledi. Bu uygulama ile benzin ve dizele kıyasla aracınızın motorunda daha temiz yanma sağlayarak daha az karbon salımına ve daha düşük yakıt tüketimine imkan veren LPG'yi kullanabilirsiniz. LPG, sıvı halde depolanan ve tüketim anında gaz haline geçebilen bir yakıt olarak çevre dostu ve diğer yakıt türlerine gore çok daha verimlidir.
Konusunda dünyaca ünlü Landi Renzo firmasının LPG dönüşüm kitlerinin kontrol üniteleri, FIAT modelleri için özel yazılımlar kullanılarak tasarlandı. Grande Punto, Punto Evo, Doblo, Palio, Albea ve Linea modellerinin 1.4 77 HP ve 1.4 95 HP benzinli versiyonlarına uygulanabilen ve tüm güvenlik gereksinimlerini karşılayan Landi Renzo LPG kitleri her modele ve motorizasyona özel olarak üretilir ve kontrol ünitelerinin kalibrasyonu da hem egzoz emisyonunu hem de yakıt sarfiyatını minimum indirilecek şekilde yapılır. Üstelik, FIAT yetkili servislerinin montaj ve bakım güvencesi ile gerçekleştiren bu işlemden sonra aracınızın "3 yıl / 150.000 km" garantisi devam eder. LPG kiti dönüşüm operasyonları FIAT yetkili servislerinde FIAT garantisi altında gerçekleştirilir. LPG kitine ait bakım ve onarım işlemleriniz için de FIAT yetkili servisleri sizlere en iyi hizmeti verir.
FIAT servislerinde aracınıza taktıracağınız LPG kitleri "UNECE* Araç Regulasyonu" belgesine sahip olup tüm yasal zorunlulukları sağlayacak şekilde tasarlanmış ve geliştirilmiştir. LPG dönüşümü sonrası ister benzinli ister LPG'li olarak kullanabileceğiniz aracınızın hem motor hem de yakıt aksamları FIAT garantisi altına alınırken, güvenli bir sürüş deneyimi sağlanır.
Siz de LPG dönüşümü ile daha ekonomik ve çevreye daha duyarlı ve güvenli bir sürüş keyfi için bir FIAT yetkili servisine başvurabilirsiniz."
Aracın teyp güncellemesi için gittim.fiatin gerekçesi firat oto nun servisi lpg li araclara bakacak donanım yokmuş. Laf lpg nin takıldığı servis yerin 5 metre altında küçücük biyer.firat oto dediğimiz yerin enaz bir dönüm servis alanı var.fiata sordum deha oto da olan firat oto da olmayanı bana bir expertizle söyleyin kabul edecem dedim.cevap bile vermediler. Eğer paylaştığınız o yazı fiat aitse hiçbir bahane uydurulmamali.degil mi
SM-G850FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
(22-06-2016, Saat: 16:40)nerhumer yazdı: [ -> ]Aracın teyp güncellemesi için gittim.fiatin gerekçesi firat oto nun servisi lpg li araclara bakacak donanım yokmuş. Laf lpg nin takıldığı servis yerin 5 metre altında küçücük biyer.firat oto dediğimiz yerin enaz bir dönüm servis alanı var.fiata sordum deha oto da olan firat oto da olmayanı bana bir expertizle söyleyin kabul edecem dedim.cevap bile vermediler. Eğer paylaştığınız o yazı fiat aitse hiçbir bahane uydurulmamali.degil mi
SM-G850FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yalnız Fırat otonun Lpg ustası ve donanımı yoksa bu yüzden bakmamış olabilirler. Fırat oto LPG montajı yapıyor mu yapıyorsa siz sonuna kadar haklısınız yalnız lpg montajı yapmıyorsa donanım ve lpg ustası yoksa durum değişir. Belki Fırat oto haklı çıkabilir diyeceğim de üstte paylaştığım yazı tüm servisler için geçerlidir bu yüzden ekip ve ekipmanını bulundurmak zorunda.
Benim lpg ile alakalı islemimi zaten yalnız deha otomotiv yapar bunu kabul ediyorum. Ama diyelim kaza yaptım kaporta boya işlemi veya mekanik işlemleri içinde kabul etmiyor.teyp güncellemesine veya saydiklarimin lpg ile ne alakası var
SM-G850FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bildiğim kadarıyla bazı servislerin lpgli araca müdahale için ruhsatı yok ve bakamıyorlar.
Benzer biri durumu daha önce de duymuştum, bildiğim kadarıyla çoğu servis, sigortalanma işlemlerinde LPG ile ilgili kısmı fiyat indirmek için seçmiyor, bundan dolayı da araç almak istemiyorlar.
komik bir iş .
servis şikayetleri bölümüne taşındı
(22-06-2016, Saat: 17:03)nerhumer yazdı: [ -> ]Benim lpg ile alakalı islemimi zaten yalnız deha otomotiv yapar bunu kabul ediyorum. Ama diyelim kaza yaptım kaporta boya işlemi veya mekanik işlemleri içinde kabul etmiyor.teyp güncellemesine veya saydiklarimin lpg ile ne alakası var
SM-G850FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam Hakkı'nızı arayın böyle bişey olmaz olmamalı. Yani hep dedim yine diyorum araçınızda dışarda yaptırdığınız işten dolayı sıkıntı olursa servis kabul etmeye bilir haklı. Ama yaptırdığınız işlem dışında ne olursa olsun servis garantisi devam eder.